Tratamente Spa

Masajul somatic


Procedeul de masaj constă în prelucrarea şi relaxarea metodică a trupului prin metode manuale şi instrumentale, având ca scop atingerea stării generale de bine, atât pentru corp, cât şi pentru spirit. Masajul somatic stimulează circulaţia, îmbunătăţeşte funcţiile ţesuturilor şi poate creşte rezistenţa trupului la oboseală. Mijlocul pasiv de recuperare este modalitatea ideală de relaxare după un antrenament intens sau după o zi încărcată.
Tensiunea musculară este redusă, iar migrenele sâcâitoare dispar ca prin farmec. Mai mult, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a limfei, toxinele sunt eliminate din corp iar nivelul de endorfine va creşte, motiv pentru care masajul somatic poate fi parte a terapiei împotriva anxietăţii. Lipsa de somn, oboseală fizică şi psihică, precum şi dificultăţile de concentrare pot fi combătute cu ajutorul masajului somatic.

Hidroterapia


Căldura, masajul şi apa sunt principiile relaxării prin hidroterapie. Durerile, stresul şi oboseala acumulate de peste zi pot fi combătute cu ajutorul şedinţelor de acest tip. Totodată, recuperarea fizică în urmă unui efort susţinut este mult mai plăcută şi mai rapidă cu ajutorul hidroterapiei. Temperatura ridicată a apei măreşte circulaţia sângelui în organism şi astfel, ţesuturile sunt mai bine oxigenate. În urma acestui tratament, pielea capătă un aspect plăcut şi sănătos. Este considerată o tehnică de fizioterapie potrivită îndeosebi pentru persoanele care se află în perioada de recuperare a unor afecţiuni musculare. Entorsele, contracţiile musculare sau rupturile de fibre sunt ameliorate de hidroterapie prin eliberarea tensiunii musculare. De asemenea, viitoarele mămici se pot relaxa prin hidroterapie, care elimina orice disconfort fizic provocat de sarcină. În plus, combinaţia celor trei elemente accelerează arderile metabolice, fiind un adjuvant în curele de slăbire. Datorită acestui efect, hidroterapia este recomandată ca un liant pentru celelalte pachete de întreţinere şi tonifiere puse la dispozie de Aviaţiei Wellness Center.

Sauna uscată


Beneficiile terapiei prin saună au fost descoperite acum mai bine de 1000 de ani şi au devenit parte din istoria popoarelor nordice. Sauna uscată are numeroase efecte benefice pentru starea de sănătate, atât în ceea ce priveşte trupul, cât şi spiritul. Aceasta reprezintă o excelentă formă de terapie pentru formele uşoare ale afecţiunilor care vizează sistemul respirator şi, în acelaşi timp, combate acumularea de toxine în organism. Atunci când corpul transpiră controlat, toate toxinele sunt eliminate, susţinute şi de un consum constant de apă. Mai mult de atât, terapia cu saună uscată poate combate insomnia, stresul şi depresia.
Faza de căldură a saunei conduce la relaxarea musculară, normalizează presiunea arterială şi duce la eliminarea reziduurilor din corp. De asemenea, acesta este momentul în care creşte nivelul secreţiei sudorale şi căldura este acumulată în corp.
A două fază, respectiv de răcire, creşte nivelul de oxigen din corp până la faza optimă, stimulează simţurile, stimulează vasele sanguine periferice şi normalizează activitatea vaselor de sânge din întregul organism.
După şedinţa de terapie în sauna uscată, pielea capătă un aspect sănătos şi este stimulată regenerarea celulară. De asemenea, circulaţia sângelui si inima se adaptează, sistemul hipofizo-suprarenal este bine stimulat iar sistemul imunitar se întăreşte. În plus, intreaga stare de spirit se va imbunătăţi, trecând rapid dintr-o stare de apatie la energie si optimism.

Deşi are numeroase beneficii, sauna este contraindicată în cazul bolilor inflamatorii acute interne (în special ficat și rinichi), infecții generale febrile, virale sau bacteriene, infarct de miocard în stadiul acut, sare de decompensare cardiovasculară, tulburări severe ale circulației cerebrale, eilepsie, glaucom, boli sexuale, tumori, boli venoase cronice.
Sauna este foarte indicată ca terapie în formele uşoare de: astm bronşic, bronşită, dureri musculare şi de ligamente, reumatism. Efectul tonifiant este de un real ajutor în tratamentul insomniilor, stresului, depresiei.
Tratamentul este recomandat atât individual, cât şi în completarea celorlalte pachete de wellness.

Sauna umedă


Baia cu abur este o veche tradiţie orientală care înfrumuseţează pielea şi curăţă trupul de toxine. Sauna umedă este o metodă de terapie recomandată în special persoanelor cu probleme de retenţie de apă, neplăceri provocate de circulaţie şi cu probleme de respiraţie. De asemenea, este un tratament minunat recomandat pentru reabilitarea musculară. Inhalarea aburului reduce respiraţia spasmodică prin reducerea secreţiilor şi stimulează sistemul imunitar prin creşterea producţiei de celule albe din sânge. Terapia la hammam, aşa cum mai este numită sauna cu aburi, este un antrenament cardio pentru inimă care duce la creşterea elasticităţii vaselor de sânge şi oxigenarea organismului. Odată cu creșterea pulsului în timpul sesiunii de saună, va crește și nevoia de oxigen. Rezultatul va consta într-un antrenament al inimii în timp ce aceasta va pompa sângele prin organism. Cercetătorii finlandezi au descoperit că folosirea cu regularitate a saunei contribuie la menţinerea vaselor de sânge mai elastice și mai flexibile ca rezultat al acestor modificări în temperatura corpului. Tot datorită accelerării bătăilor inimii si transpiraţiei abundende, se pot arde până la 300 de calorii într-o singură sesiune. În plus, căldura saunei cauzează dilatarea vaselor de sânge și îmbunătățește circulația către extremități. Sauna umedă sporește rezistența la diverse afecțiuni și stimulează sistemul imunitar. Hipertermia, o temperatură ridicată, care va acționa ca o febră va îmbunătăți imunitatea prin creșterea producției de celule albe in sânge. Ca rezultat, riscul de a răci sau de a face gripă scade cu 30%. Umiditatea produsă de aburi deschide porii pielii şi permite eliminarea impurităţilor. Temperatura ridicată calmează tensiunea musculară şi favorizează secreţia glandelor sudoripare, odată cu transpiraţia fiind eliminate şi toxinele din organism. Saunele pot chiar sprijini atenuarea durerii şi îmbunătăţeşte perfomanţa la sala daca se utilizeaza timp de 30 de minute dupa antrenament.

Contraindicațiile saunei umede

Întrucât principala reacție la intrarea în saună este accelerarea ritmului cardiac, aceasta este contraindicată persoanelor care suferă de angină instabilă, de stenoza aortica severă sau celor care au suferit recent un infarct miocardic.
Terapia cu saună umedă este recomandată în special la finalul zilei de antrenament. Există şi contraindicaţii. Saună umedă nu este recomandată femeilor însărcinate, persoanelor cardiace şi a celor care au probleme dermatologice. Este important că înainte de a utiliza acest tip de saună, să cereţi sfatul medicului dumneavoastră. Accesul copiilor sub 16 ani nu este indicat.

Diagnosticare corporală


Tratamentele şi exerciţiile pentru remodelarea trupului pot da rezultatele dorite în cel mai scurt timp posibil în special atunci când sunt intializate în urma diagnosticării corecte a stării generale. De aceea, primul pas în lupta cu celulita, vergeturile şi kilogramele în plus este consultarea specialiştilor Aviaţiei Wellness Center care pun la dispoziţia oaspeţilor cea mai înalta tehnologie de diagnostic.
Cell Metter Professional Kit este dispozitivul care determină cu exactitate tipul şi gradul de celulită de pe corp. În urmă consultării, sunt localizate zonele cu probleme şi sunt măsurate cu precizie.
Analizatorul corporal B100 vine în completarea diagnosticului pentru celulită cu măsurători exacte în ceea ce priveşte raporturile dintre masă grasă, masă musculară şi lichidele din organism. Mai mult de atât, B100 permite calcularea aportului zilnic necesar de calorii, calculat în funcţie de activitatea cotidiană precum şi de activitatea fizică. Astfel, după doar 5 minute de analiză lipsită de durere, fiecare dintre oaspeţii noştri va beneficia de recomandări personalizate de tratamente şi antrenamente pentru a atinge formă fizică dorită.