Atunci când cei mai mulți dintre noi încep să facă mișcare și optează pentru ore petrecute la sala de forță, tind să piardă din vedere micile corectări de alimentație. Acestea nu sunt necesare doar pentru antrenament, ci și pentru un stil de viață sănătos. Nu de puține ori se întâmpla ca oamenii să ”uite” acest aspect și sub scuza exercițiile făcute la sală, optează pentru un regim alimentar necorespunzător. În astfel de cazuri, rezultatele dorite nu apar, iar organismul va avea de suferit dacă nu primește nutrienții corespunzători. E drept faptul că o alimentație corespunzătoare cuprinde toate grupele de alimente, dar cu siguranță acesta nu este un motiv de a opta pentru mezeluri, dulciuri în exces sau preparate de tip fast food. 

Ce mâncăm înainte de sală? 

Chiar dacă organismul are nevoie de surse de energie, acest lucru nu înseamnă că e nevoie de o masă copioasă chiar înainte de începerea antrenamentului. De fapt, varianta ideală este o masă alcătuită din proteine slabe, de origine animală sau vegetală, legume sau fructe, surse de grăsimi sănătoase și carbohidrați din surse integrale, consumată cu până la o oră înainte de începerea exercițiilor. Puteți opta, de exemplu, pentru o salată mai consistentă fără sosuri, o porție de paste integrale, orez brun sau pește. 

Ce mâncăm după sală? Când mâncăm după sală?

Există o prejudecată în sala de forță care spune că dacă îți termini antrenamentul seara târziu, atunci nu mai trebuie să mănânci. De fapt, acest lucru poate fi nociv pentru organismul care are nevoie să se refacă. Prin urmare, indiferent de ce arată ceasul când vă îndreptați spre casă, este necesară o masă ușoară alcătuită din surse slabe de proteine (pot fi inclusiv vegetale) și carbohidrați sănătoși. 

Dacă nu ai găsit încă locul perfect pentru antrenamentele la sală, Aviației Wellness Center te așteaptă cu un spațiu modern care va răspunde tuturor nevoilor tale. Sala este dotată cu aparatură Cybex USA integral, exclusivă în România. Cybex este conceptul de renume mondial dedicat persoanelor care îşi doresc o stare de spirit armonioasă şi un stil de viaţă sănătos. Deşi marca Cybex este punctul de referinţă al sportivilor de înaltă performanţă din toată lumea, la momentul actual tehnologia este pusă acum la dispoziţia membrilor Aviaţiei Wellnes Center din Bucureşti, putând beneficia de aceasta orice persoană indiferent de vârstă sau de condiţie fizică, care îşi doreşte să lucreze cu aparatură performantă şi sigură. Cele peste 90 de patente medicale şi dispozitive cardio exclusive Cybex oferă pachete complete de sănătate, întreţinere, flexibilitate şi mobilitate pentru toată familia, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi.

Mai mult de atât, la centrul premium din nordul Capitalei vei putea lucra inclusiv in sistem 1:1 cu un antrenor personal profesionist și bine pregătit care te va ajuta să îți atingi scopurile în deplină siguranță și în cel mai scurt timp posibil. Acesta va ști să aleagă exercițiile potrivite pentru ține, să le ordoneze după nevoile corpului tău și să impună un ritm adecvat în care să poți lucra corect și eficient.

 

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous reading
Alimentația corectă înainte și după sală
Next reading
Redeschiderea centrului: Masuri pentru a evita raspandirea infectiei cu noul coronavirus