Aviației Wellness Center se numără printre cele mai prestigioase oaze de relaxare din București. Oaspeții centrului se bucură de o serie amplă de terapii, tratamente și antrenamente speciale, menite să aducă echilibrul interior și o stare generală de bine. Mai mult de atât, Aviației are ușile deschise pentru întreaga familie, de la mic la mare, datorită serviciilor oferite de Baby Spa, segmentul premium dedicat copiilor. Prin urmare, în timp ce părinții se relaxează, se antrenează sau pur și simplu se bucură de preparate culinare haute cuisine, micuții vor lua parte la una dintre cele mai benefice și mai antrenante activități: înotul. 

Efectele înotului asupra copiilor se văd rapid, încă de la primele ședințe, spune Anca Grecu, primul doctor în educație acvatică din România și manager al clubul de educație acvatică și natație infantilă Baby Spa. Acestea sunt mult mai evidente în cazul micuților aduși la bazin de la vârsta de 4 luni. Cu siguranță sună cel puțin neconvențional, însă specialiștii din toată lumea recomandă începerea educației acvatice cât de devreme se poate. La această vârstă, bebelușii păstrează încă instinctele dobândite în viața intrauterină care îi ajută să învețe și să se dezvolte mai rapid. Cu toate acestea, copiii vor face progrese uimitoare indiferent de vârsta la care sunt aduși pentru că, dincolo de efectele fizice, înotul stimulează creierul așa cum nu o face nicio altă activitate sportivă. Datorită acestuia, micuții învață mai rapid, capătă achiziții sociale și emoționale mai devreme, își dezvoltă mai ușor motricitatea și echilibrul și capătă independență și disciplină în egală măsură, mai spune ea. 

Echipa Baby Spa coordonată de Anca Grecu  este formată din specialişti cu experienţă vastă în educație acvatică. Alături de pregătirea universitară din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport sau a celei de Kinetoterapie, cea mai mare parte a instructorilor a urmat cursul de Activităţi Acvatice cu Bebeluşii susţinut de Claude Devatine – formator BEESAN şi Preşedinte al Federaţiei Franceze de Activităţi Acvatice şi Timp Liber.

Astfel, la bazin, copiii și bebelușii sunt supravegheați și îndrumați de personal cu o pregătire profesională exemplară însoțită de pasiune și mai ales, grijă pentru siguranța celor mici. 

Ce învață copiii la bazin?

Răspunsul evident este, desigur, să înoate însă orele petrecute la Baby Spa vin la pachet cu o sumedenie de alte beneficii, printre care se numără:

  • Dezvoltarea instinctelor de înotător
  • Dezvoltare fizică armonioasă și menținerea unei greutăți normale 
  • Abilități de socializare și învățare
  • Exersarea și exprimarea independenței și a încrederii în forțele lor 
  • Spiritul de fairplay și spiritul de echipă
  • Competitivitatea 
  • Însușirea normelor de siguranță nu doar la bazinul Baby Spa, ci și la piscinele publice, la mare sau alte întinderi de apă. 
  • Stiluri diferite de înot 
  • Tehnici de supraviețuire în cazul pericolului de înec (de la metode de respirație până la modalități de atragere a atenției) 

Cât de sigur este bazinul Baby Spa pentru copii?

Tocmai datorită faptului că piscina este dedicată activităților celor mici, la Baby Spa au fost implementate o serie amplă de măsuri de siguranță pentru a le oferi copiilor un mediu adecvat. Astfel, apa este curăţată prin electroliză salină, o modalitate care eliberează clorul natural, fără efecte adverse asupra celor mici. De asemenea, la Baby Spa se utilizează o lampă cu ultraviolete cu eficienţă foarte bună în distrugerea tuturor tipurilor de bacterii, virusuri, paraziţi sau germeni patogeni. Împrospătarea apei se face zilnic prin înlocuirea unei cantităţi de 40l pentru fiecare utilizator al piscinei iar la fiecare 10 zile, apa din piscină este înlocuită complet.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous reading
Specialiștii Aviației Wellness Center îți oferă un antrenament eficient pentru acasă
Next reading
Cand este recomandat sa mergem la salina