Stim deja ca un antrenor personal ne ajuta la crearea unui program de miscare personalizat si totodata reuseste sa ne motiveze de fiecare data cand suntem aproape de renuntare, insa responsabilitatea acestuia merge mai departe de atat, beneficiile apelarii la un antrenor personal avand ecou atat in zona siluetei, cat si a sanatatii.

Cand avem nevoie de un antrenor personal?

Un raspuns simplu ar fi ca antrenorul personal ne poate ajuta cu orice ocazie. Insa cu precadere in anumite situatii ar trebui sa apelam la serviciile unui profesionist.

Daca sunteti incepator: atunci cand sunteti la inceput de drum si doriti sa urmati un program de miscare pe termen lung este cazul sa apelati la un antrenor personal. De ce? Iata doar cateva motive: 

  • puteti alege exercitii care sunt prea dificile si va pot pune in tensiune anumite segmente ale corpului, ducand in timp la afectarea acelor segmente. Cele mai intalnite greseli afecteaza genunchii si coloana (atat ca postura, cat si ca tonus muscular);
  • este posibil ca programul de miscare pe care vi-l creati sa nu dea randamentul pe care il doriti, de exemplu fie nu obtineti masa musculara dorita, fie nu eliminati un numar de kilograme propus sau nu ajungeti la performantele tintite;
  • nu de putine ori avem nevoie de motivatie, iar programul de miscare pe care il urmam trebuie sa fie pe cat de eficient, pe atat de placut. Un antrenor personal va sti sa sustina motivatia si determinarea.
  • Nu stiti sa faceti alegerile potrivite in cazul alimentatiei – un antrenor personal va poate oferi sfaturile nutritionale adecvate pentru stilul vostru de viata. 

Un profesionist va crea un program de miscare personalizat si progresiv, astfel incat sa obtineti cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp. Dupa o perioada se poate ajunge la un program de exercitii de baza, de rutina, individualizat, care poate fi urmat apoi si dupa incetarea colaborarii cu antrenorul personal. 

Daca nu mai reusiti sa pierdeti in greutate: faza de platou poate fi intalnita in toate programele de pierdere in greutate, indiferent daca acestea iau in considerare doar dieta sau combina alimentatia cu activitatea fizica. Atunci cand programul de exercitii nu mai ajuta, este cazul sa apelati la un antrenor personal, acesta va gasi solutiile necesare si va debloca atat programul de miscare, cat si dieta. 

Daca simtiti dureri (de exemplu de genunchi sau de coloana) dupa antrenamentele obisnuite: este posibil ca anumite miscari sau exercitii sa nu fie potrivite. In astfel de situatii aveti nevoie de o evaluare si de un program de exercitii personalizat, de aceea este recomandat sa cereti ajutorul unui antrenor personal. 

Daca nu reusiti sa urmati cu regularitate un program de miscare: de exemplu daca v-ati inscris de mai multe ori la un grup de aerobic sau pilates si nu ati reusit sa va tineti de program, ori daca v-ati facut abonament la sala si ati constatat ca nu reusiti sa ajungeti nici macar saptamanal, atunci este cazul sa apelati la un antrenor personal. Un profesionist va reusi sa gaseasca solutii in programul si stilul de viata personal, va identifica obstacolele si va reusi sa va motiveze astfel incat sa reusiti sa urmati cu regularitate un program de miscare. 

La Aviatiei Wellness Center va puteti bucura de serviciile antrenorilor personali, precum si de aparatura si conditii la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe informatii, iar pentru a ramane la curent cu ofertele si serviciile noastre ne puteti urmari pe pagina de Facebook Aviatiei Wellness Center. 

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous reading
Concursul de înot ”Micul Delfin” by Baby Spa a ajuns la ediția a IX-a
Next reading
5 Beneficii ale sportului aerob