Salinoterapia prezinta beneficii pentru oricine, indiferent de varsta sau statusul sanatatii. Asadar la salina pot merge atat cei tineri cat si cei in varsta, atat cei sanatosi cat si cei cu diferite afectiuni care pot fi ameliorate prin inhalarea vaporilor sarati.

Atunci cand dorim o cura terapeutica, putem alege intre salinele naturale si cele artificiale.

Salinele artificiale folosesc tot sarea naturala, insa in incaperi special amenajate, care prezinta cateva avantaje comparativ cu salinele naturale.

7 Avantaje ale salinelor artificiale

Controlul componentei aerului

Poate cel mai important avantaj al salinelor artificiale il reprezinta controlul componentei aerului. Astfel ca in aceste saline nivelul de oxigen, precum si saturatia vaporilor de apa devine controlabil, iar persoanele care frecventeaza aceste saline obtin cele mai bune rezultate.

Dezinfectarea aerului din salina

Atunci cand se respira aerul din salina de catre persoane care sufera de diverse afectiuni sau chiar de catre fumatori, acest aer poate acumula toxine. In salinele artificiale purificarea aerului se face de rutina, obtinand de asemenea un control microbiologic, astfel incat respirarea acestui aer sa devina sigura pentru sanatatea tuturor.

Un alt avantaj al salinelor artificiale il reprezinta faptul ca aerul este lipsit de poluare, aceasta putand afecta aerul din salinele naturale. Mai mult decat atat, anumiti alergeni se pot gasi in aerul din salinele naturale, facand astfel mai mult rau decat bine pentru cei ce sufera de boli alergice.

Temperatura aerului

Stim cu totii ca temperatura aerului este importanta pentru buna functionare a plamanilor nostri, dar si pentru intregul corp. Nu degeaba specialistii au stabilit de exemplu temperaturile optime din camerele unde lucram sau unde dormim. In salinele artificiale temperatura aerului este controlata, astfel ca aceste saline pot fi frecventate in orice sezon.

Capacitatea limitata a salinelor artificiale

Pentru o astfel de terapie este de dorit un numar mai mic de persoane care sa respire “acelasi aer”. In functie de programari la salinoterapie poate participa o singura familie de exemplu (parinti impreuna cu copii), cu atat mai mult cu cat salinele artificiale sunt dotate cu jocuri ce ii incanta pe cei mici.

Conditiile de igiena

Statusul de sanatate al persoanelor care vin la salina artificiala este controlat, in asa fel incat nu exista riscul ca vreun participant sa prezinte o boala contagioasa, pe cand accesul in salinele naturale nu poate fi atat de bine controlat.

Accesibilitatea

Sunt multe persoane care ar trebui sa parcurga distante considerabile pentru a ajunge la o salina naturala. In ceea ce priveste salinele artificiale, acestea sunt mult mai accesibile, fiind localizate in orasele mari, unde se poate ajunge usor, putandu-se astfel face cure cu aerosoli sarati in orice moment al anului.

Tipuri de sare

Salinele artificiale pot folosi tipuri de sare a caror sursa naturala nu exista pe teritoriul tarii noastre. Aviatiei Wellness Center prezinta o salina cu sare de Himalaya (ce contine peste 60 de oligoelemente), putand oferi astfel efecte benefice de care cu greu ne-am fi putut bucura.

Aviatiei Wellness Center va asteapta in orice moment al anului la salina artificiala cu sare de Himalaya, despre beneficiile careia puteti afla mai multe detalii in acest articol.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous reading
5 Beneficii ale sportului aerob
Next reading
2018 este anul in care faci sport! Oferta Aviatiei Wellness Center