Motivele pentru care alegem sa alergam pe banda pot fi multe, de la vremea nefavorabila la necesitatea unei incalziri riguroase, la dorinta de a slabi sau de a ne antrena pentru un maraton.

Insa indiferent de factorii care ne genereaza motivatia, este util sa aflam care sunt principalele greseli pe care le putem face pe banda, pentru a le evita si a ne bucura de un antrenament sanatos si eficient.

 

Atunci cand nu obtineti rezultatele dorite, aveti dureri de spate, de gat sau de genunchi sau pur si simplu ati capatat o rezistenta de invidiat si terminati de cititi o revista intreaga pe banda fara a obosi, este cazul sa faceti schimbari de ritm si de intensitate, precum si de inclinare a bandei. Iata mai jos care sunt principalele motive pentru care alergarea pe banda nu aduce rezultatele pe care le doriti.

 

Greseli pe banda de alergare

 

  • Sariti peste incalzire si revenire

 

Organismul nostru are nevoie de adaptare la unele tipuri de miscare. Daca sunt activitati pe care le putem realiza spontan, ei bine alergarea presupune insa o adaptare circulatorie si cardiaca ce necesita un timp de acomodare. De aceea antrenorii recomanda adesea ca pe banda sa se inceapa intai prin mers si nu direct prin alergare, ajustand treptat ritmul. La finalul antrenamentului pe banda nu este indicat sa se opreasca brusc alergarea ori sa se coboare de pe banda direct dintr-un ritm accelerat, pentru ca nu este sanatos pentru sistemul cardiovascular si chiar se pot intampla accidente, de la usoare ameteli la cazaturi serioase.

 

  • Mentineti un ritm constant

 

Multe persoane, odata ajunse la un ritm pe care il considera suficient, il pastreaza pana la finalul antrenamentului. Aceasta decizie intarzie rezultatele sa apara, mai ales in cazul persoanelor care doresc sa scape de cateva kilograme. Un antrenament energic si eficient presupune accelerari si decelerari ale ritmului pe banda, astfel incat atat sistemul cardiovascular sa capete un tonus sanatos, cat si caloriile arse sa ajunga la un numar satisfacator.

 

  • Nu modificati panta

 

Pe banda este recomandat sa alternati atat ritmul alergarii, cat si inclinatia bandei. Asadar, dupa un timp de alergare in care organismul s-a acomodat, incercati sa modificati panta intre 1% si 3% pentru un antrenament de rutina. Acest lucru modifica pozitia corpului, presupune antrenarea unor grupe noi de muschi, precum si o crestere a intensitatii antrenamentului. Asadar aveti doar de castigat atunci cand alegeti sa inclinati banda.

 

  • Sprijinul de bare

 

Alergarea pe banda ar trebui sa o imita pe cea in aer liber, iar prinderea cu mainile de bare nu face decat sa afecteze postura corecta de alergare si sa ingreuneze antrenamentul. Aceasta pozitie duce la aparitia durerilor de spate si de genunchi si la un antrenament ineficient.

 

  • Nu aveti aproape tot ceea ce poate fi necesar

 

Se poate intampla ca un antrenament sa fie intrerupt de o nevoie, de exemplu de dorinta de a bea apa sau de a folosi un prosop. De aceea este indicat ca atunci cand urcam pe banda sa ne asiguram ca avem aproape cam tot ce ar putea fi necesar, de la casti la apa si prosop. Verificati ca sireturile sa fie bine stranse si sunteti gata de antrenament. Nu uitati sa va hidratati periodic.

 

Aviatiei Wellness Center va pune la dispozitie sali de fitness dotate la cele mai inalte standarde (Cybex USA integral, exclusiva in Romania). Instructorii nostri pot oferi oricand suport, sugestii si informatii pretioase pentru un antrenament reusit si placut totodata. Nu ezitati sa ne contactati pentru a descoperi ofertele si serviciile noastre.

SalveazăSalvează

SalveazăSalvează

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous reading
3 TIPURI DE MASAJ PE CARE MERITA SA LE INCERCI
Next reading
DURERILE DE SPATE: CARE SUNT CAUZELE SI CUM LE COMBATEM